Sykling på Skeikampen

Aktiviteter på Skeikampen

Skeikampen Alpinsenter

Skeikampen Alpinsenter

Skeikampen er et av Norges mest snørike vintersportsteder. Skeikampen Alpinsenter har 11 heiser og 17 preparerte nedfarter med alle vanskelighetsgrader, totalt 21 km. Senteret har eget barneområde og en moderne terrengpark.

Langrennsløyper på Skeikampen

Langrenn

Skeikampen har 200 km med egne langrennsløyper . Sammen med løypene i Peer Gynt Skiregion og Kvitfjell er det et totalt ca. 600 km med preparerte løyper.
Skeikampen skistadion er under arbeid og forventes å være klart til bruk sesongen 2017/18.

Fiske i Gausdal Nordfjell

Fiske

I Gausdal Nordfjell er det mange gode fiskevann og elver. Med ett fiskekort har du tilgang til over 40 vann og flere interessante elvestrekninger. Isfiske er mulig i Bennsjøen, Nisjuvatnet, Rausjøen og Sjøsetervatnet.

Flotte sykkelmuligheter på Skeikampen

Sykling

Sykling i området er en flott opplevelse. Både langs Bjørnsonvegen, langs Peer Gynt vegen og i Vestfjellet finner du fine sykkelveier. Skeikampens sykkelkart viser alternativer for både uøvede og øvede. Mer info om stisykling på Skeikampen.

Bading i Veslesetervatnet

Bading

Gode muligheter for bading i Skeiselva (Paradis) og i Veslesætervannet ved Austlid.

Fottur på Skeikampen

Fotturer

Fjellet omkring Skeikampen har vært benyttet som turområde i flere generasjoner og har et rikt stinett (over 150 km merkede stier).

Skei Golf har Nordens høyest beliggende golfbane

Golf

Skei Golfklubb har Norges høyest beliggende 18 hulls golfbane. Banen ligger i og omkring seter og hytteområdet på Skeikampen.

Tennis på Skeikampen

Tennis

Skeikampen Resort tilbyr flotte tennisbaner. Her arrangeres det hvert år flere turneringer og kurs.

I nærheten

Peer Gynt Vegen

Den 57 km lange sommerfjellvegen går fra Skeikampen til Dalseter i Espedalen. Vegen passerer Fagerhøy, Gålå og Fefor. Peer Gynt vegen gir et flott utgangspunkt for fotturer eller sykkelturer.

Gausdal

Skeikampen ligger i Gausdal kommune. Segalstad Bru er kommunesenteret i Gausdal og er det største handelssentrumet i Gausdal.

Aulestad

I Follebu finner du Aulestad som er Karoline og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem i Gausdal. Det er et av Norges best bevarte kunstnerhjem.

Langsua Nasjonalpark

Store deler av Langsua Nasjonalpark ligger i Gausdal. Nasjonalparken er opprettet for å ta vare på et stort, sammenhengende vesentlige urørt og villmarkspreget naturområde.

Lillehammer

I Lillehammer finner du mange ulike tilbud, blant annet trivelig gågate, kino, museer, gallerier og et mangfold av arrangementer for store og små hele året. Avstanden fra Skeikampen til Lillehammer er 38 km.

Hunderfossen Familiepark

Hunderfossen Familiepark har over 60 attraksjoner for små og store. Familieparken ligger i Øyer ca. 30 km fra Skeikampen.

Norsk Veimuseum

Norsk vegmuseum med historisk og teknisk veghistorie i et spennende ute- og innemiljø, ligger vegg i vegg med Hunderfossen familiepark.

Hafjell Alpinanlegg

I Øyer finner du også Hafjell Alpinanlegg, som er Norges 3. største alpinanlegg med et variert nedfartsnett og utfordringer for hele familien. Hafjell Alpinanlegg ligger 30 km fra Skeikampen.

Kvitfjell Alpinanlegg

Litt lenger nord i Gudbrandsdalen ligger Kvitfjell Alpinanlegg, som arrangerer World Cup i utfor hvert år. Anlegget har over 800 høydemeter fra topp til bunn. Kvitfjell Alpinanlegg ligger 40 km fra Skeikampen.